ESZA Kht. logo
Kezdőoldal EMIR EPER NCA Oldaltérkép Keresés
English version
ESZA KHT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Üvegzseb
UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer

NFÜ Központi Contact Center
Információs Kék Szám:
06 (40) 638-638
06 (40) nfu-nfu
E-mail: nfu@meh.hu »

EU-vonal:
06 (80) 382-004

Az uniós támogatáspolitika

Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. Lehetővé teszi a gazdagabb tagállamok befizetéseiből származó Közösségi költségvetés több mint 35 százalékának újrafelosztását a leghátrányosabb helyzetű régiók között, így valamennyi régió hozzájárulhat az Unió versenyképességének növeléséhez. Ezt szolgálják a négy Strukturális Alap által kínált források is. Az Alapok azonban nem támogatnak különálló, egyéni projekteket, csak a régiók, tagállamok és a Bizottság által közösen kidolgozott több éves fejlesztési programokat.

A Strukturális Alapokból származó támogatások felhasználására Magyarországon a lezárás előtt álló Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) és a 2007-2013 időszakot átfogó Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) szolgál, amelyek meghatározzák a fejlesztéspolitikai célokat és prioritásokat. Az elkövetkező évek legfontosabb feladata a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése.

A megfogalmazott célok megvalósítása operatív programokon keresztül történik, melyek közül az ESZA Kht. az NFT során a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban (HEFOP), az ÚMFT során pedig a Társadalmi Megújulás (TÁMOP), a Társadalmi Infrastruktúra (TIOP) és a Közép Magyarországi (KMOP) Operatív Programokban tölt be közreműködői szerepet. Az általa kezelt pályázati programok és kiemelt projektek olyan területeket érintenek, mint a foglalkoztathatóság fejlesztése, a munkaerőpiacra való belépés ösztönzése, az alkalmazkodóképesség javítása, a társadalmi befogadás, részvétel erősítése, illetve a mindezt támogató infrastruktúra fejlesztése.

Strukturális Alapok »
Nemzeti Fejlesztési Terv »
Új Magyarország Fejlesztési Terv »
Operatív Programok »

Archívum Hasznos linkek Technikai ajánlások Adatvédelmi nyilatkozat Impresszum

Új Magyarország Fejlesztési Terv logo Magyarország.hu logo

Szociális és Családügyi Minisztérium logo

Nemzeti Civil Alapprogram logo

Mobilitás logo

EPER pályázatkezelô rendszer logo

© 2023 ESZA Kht.