ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Aktuális pályázatok >> KMOP-2009-4.4.2

Állami fenntartású közintézmények akadálymentesítése
címmel és KMOP-2009-4.4.2 hivatkozási számmal

Az állami fenntartású közintézmények fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítésére jelent meg összesen mintegy 792 millió forintos keretösszegű európai uniós pályázat a Közép-magyarországi régióban.

Mire igényelhető uniós támogatás?
A konstrukció keretében az épületekben a fizikai akadályok lebontását segítő beruházásokra, a fogyatékos emberek tájékozódását, eligazodását és kiszolgálását segítő eszközök elérhetővé tételére, valamint az információs-kommunikációs akadálymentesítést célzó átalakításokra igényelhető európai uniós támogatás. A támogatható tevékenységek körét részletesen a pályázati útmutató tartalmazza.

Kik pályázhatnak?
A konstrukció keretében a minisztériumok, az Országgyűlés, a Köztársasági Elnöki Hivatal, az Alkotmánybíróság Hivatala, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, valamennyi bírósága, az ügyészi szervek, a Miniszterelnöki Hivatal, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia, valamint az általuk alapított, illetve a felügyeletük alatt álló költségvetési szervek és azok önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egységei, valamint e szervek fenntartásában működő olyan intézmények, amelyek közszolgáltatást nyújtanak és ügyfélszolgálatot működtetnek. Fontos, hogy e pályázaton nevelési-oktatási és felsőoktatási intézmények, egészségügyi szolgáltatók, gazdasági társaságok és önkormányzatok nem indulhatnak!

Mekkora az igényelhető támogatás összege?
A konstrukció keretében egy pályázatban csak egy helyrajzi számon nyilvántartott épület átalakításához igényelhető a projekt összes elszámolható költségének 100 százalékát kitevő európai uniós támogatás, amelynek összege legalább 5 millió forint lehet. Az igényelhető támogatási összeg felső határa kizárólag fizikai akadálymentesítés esetén 25 millió, komplex - fizikai és info-kommunikációs - akadálymentesítés esetén pedig 30 millió forint.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázatokat 2010. február 1. és 2010. április 30. között lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Nonprofit Kft.) 1385 Budapest, Postafiók 818. (nagyobb méretű csomag esetén: 1134 Budapest, Váci út 45., C. épület). A pályázat címe: Állami fenntartású közintézmények akadálymentesítése. A konstrukció azonosítója: KMOP-2009-4.4.2.

Pályázati dokumentáció >>

A pályázat meghirdetése: 2009.12.18.
A pályázatok beadási határideje: 2010.04.30.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.