ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 1.4.4-08/1

Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások
címmel és TÁMOP 1.4.4-08/1 hivatkozási számmal

Nyilvánvaló, hogy sok mindenhez hasonlóan a foglalkoztatási problémák sem állnak meg az országhatárokon. Az Európai Közösség tagországaiban egyre mérsékeltebb jelentősége van a  országhatároknak, ugyanakkor sok tekintetben még mindig mesterséges akadályt képeznek.  A tágabb régiókban tapasztalható foglalkoztatási problémák a történelmi, területi adottságok miatt akár több országot is érintenek. Épp ezért van szükség olyan, a határokon átnyúló speciális megállapodások kidolgozására, amelyek akár a kistérségeknél nagyobb hatókörűek, és így képesek választ, megoldási javaslatokat adni az adott térségben tapasztalható munkahely-teremtési, foglalkoztatási problémákra. Az együttműködési megállapodás a térségi szereplők szerződésben rögzített összefogása annak érdekében, hogy az uniós támogatás segítségével közösen térképezzék fel a munkahelyteremtés, a humánerőforrás-fejlesztés lehetőségeit. A dokumentumokban szó lesz arról is, hogyan hangolják össze a helyi erőforrásokat, miként dolgozzanak ki és valósítsanak meg közös cselekvési terveket a foglalkoztatás bővítése érdekében.

Kik pályázhatnak?
A jelen kiírás keretében foglalkoztatási célú nonprofit szervezetek, közhasznú társaságok, települési vagy megyei önkormányzatok, jogi személyiséggel rendelkező kistérségi önkormányzati társulások, szociális partnerek/érdekképviseletek, valamint Regionális Munkaügyi Központok nyújthatnak be pályázatot.

Mire kapható támogatás?
A konstrukció két komponens keretében valósul meg. Az A komponensre pályázók kistérségi és regionális foglalkoztatási paktumok kidolgozására nyerhetnek támogatást, míg a B komponens esetében határmenti térségek szereplői között létrejövő, határokon átnyúló foglalkoztatási megállapodások kidolgozásának támogatása a cél.

Mennyi pénzre pályázhat?
A vissza nem térítendő támogatás összege kistérségi szint esetén legalább 10 millió Ft, de legfeljebb 25 millió Ft, regionális szint esetén legalább 15 millió Ft, de legfeljebb 50 millió Ft, határmenti együttműködések esetén pedig legalább 10 millió Ft, de legfeljebb 40 millió Ft lehet.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázatokat 2009. április 10-től 2009. június 8-ig várjuk az alábbi címre: ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht) 1385 Budapest, Postafiók 818. (csomag küldése esetén 1134 Budapest, Váci út 45/C). A pályázat címe: Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások, kódszáma: TÁMOP-1.4.4-08/1.
Figyelem! Jelen hirdetés csak tájékoztató jellegű. A pályázati dokumentáció elválaszthatatlan része a Pályázati Felhívás, az Adatlap és az Útmutató, amelyek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt. A pályázati anyagok a www.nfu.hu honlapról tölthetők le,

Pályázati dokumentáció

A pályázat meghirdetése: 2009.03.31.
A pályázatok beadási határideje: 2009.06.08.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.