ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 5.1.1-09/9

LHH Kistérségek projektjei - Képzés, foglalkoztatás szakembereknek
címmel és TÁMOP 5.1.1-09/9 hivatkozási számmal

A társadalmi kohézió erősítése, a szegénység mérséklése, a hátrányos helyzet újratermelődésének és „átörökítésének” megelőzése a célja annak az európai uniós pályázatnak, amely az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségében szeretne hozzájárulni az ott élők foglalkoztathatóság-javításához, képzéséhez, munkaerő-piaci reintegrációjához.

Mire igényelhető uniós támogatás?
A konstrukció keretében többek között térség-specifikus, a térségi fejlesztési tervekben megfogalmazott foglalkoztatási és képzési programok támogatására, a térségben élők foglalkoztathatóságának javítására, a nyílt munkaerőpiacra átvezető, szakképzéssel összekapcsolt foglalkoztatás támogatására és a térségben munkalehetőséget teremtő munkáltatók részére foglalkoztatást elősegítő támogatásokra igényelhető európai uniós forrás.

Kik pályázhatnak?
Pályázni a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség közül azokban lehet, amelyekben a kistérség komplex fejlesztési programjának keretében az adott témakörben projektötlet előzetesen jóváhagyásra került. A TÁMOP 5.1.1.-09/8 konstrukció keretében önálló pályázóként vagy konzorciumvezetőként helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok, önkormányzati fejlesztési társulások és intézményeik, többcélú kistérségi társulások és kistérségi fejlesztési tanácsok, konzorciumi partnerként pedig e szervezeteken kívül azok a költségvetési intézményi fenntartók igényelhetnek uniós forrást, amelyek fenntartásába tartozó intézmény fejlesztését célozza a projekt. A TÁMOP 5.1.1.-09/9 konstrukció esetében egyesületek, alapítványok és egyéb jogi személyiségű non-profit szervezetek, valamint konzorciumi partnerként e szervezeteken kívül helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok, többcélú kistérségi társulások és mindezek intézményei pályázhatnak.

Mekkora az elnyerhető támogatás összege?
A pályázaton az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100%-a lehet. A támogatás maximális összege az adott projektötletre az LHH-zsűri által előzetesen meghatározott összeg lehet.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázatokat 2009. szeptember 15. és 2009. november 16. között lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Nonprofit Kft.) 1385 Budapest, Postafiók 818. (nagyobb méretű csomag esetén: 1134 Budapest, Váci út 45., C. épület). A pályázat azonosítója: TÁMOP 5.1.1-09/8, illetve TÁMOP 5.1.1-09/9.

Pályázati dokumentáció >>

A pályázat meghirdetése: 2009.08.14.
A pályázatok beadási határideje: 2009.11.16.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.