ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Aktuális pályázatok >> TÁMOP 5.3.1-C-09/1-2

`Első lépés` - alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai
címmel és TÁMOP 5.3.1-C-09/1-2 hivatkozási számmal

Az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező, munkavállalásukban korlátozott emberek önálló életvitelének, foglalkoztathatóságának és társadalmi integrációjának javítására, illetve a képzési programokba való bekapcsolódásuk elősegítésére jelent meg összesen 3,6 milliárd forintos keretösszegű európai uniós pályázat.

A program célkitűzése hasonló a TÁMOP 5.3.1-2008 pályázatéhoz, azonban ahhoz képest új tartalmi elemekkel bővült.

Mire igényelhető uniós támogatást?

A pályázati kiírás célja az alacsony foglalkoztatási eséllyel bíró munkanélküli vagy inaktív emberek számára olyan, az öngondoskodási képességet és kulcskompetenciákat erősítő programok, tréningek, képzések, támogató szolgáltatások biztosítása, amelyek erősítik társadalmi integrációjuk esélyét, és lehetővé teszik, hogy minél előbb álláskeresővé váljanak, és a hagyományos képzési vagy foglalkoztatási programokba sikerrel kapcsolódhassanak be. A hátrányokat okozó problémákat összefüggésükben, egyénre szabott problémakezelési módszerek alkalmazásával, egymásra épülő, összehangolt szolgáltatási háló kiépítésével kell kezelni. A támogatható tevékenységek köre részletesen a www.nfu.huhonlapon megtalálható.

Kik pályázhatnak?

A konstrukció keretében szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó szervezetek vagy azok fenntartói (helyi önkormányzatok, helyi önkormányzatok jogi személyiséggel rendelkező intézmény-fenntartó társulásai, helyi önkormányzatok által felügyelt költségvetési szervek, többcélú kistérségi tárulások, egyházak, egyházi intézmények), non-profit szervezetek, valamint ezek konzorciumai nyújthatnak be pályázatot, amennyiben alapdokumentumukban szerepel a szociális, illetve a gyermekvédelmi, gyermekjóléti szolgáltatás-nyújtás, a foglalkoztathatóság fejlesztése, támogatása vagy a munkaerő-piaci integráció elősegítése. A TÁMOP 5.3.1-2008 pályázathoz képest új elemként jelenik meg támogatható tevékenységként a munkakipróbálás, mely gazdasági társaságok vagy munkaközvetítői szerepkörre a regionális munkaügyi központok és azok kirendeltségeinek konzorciumi partnerként történő bevonása esetén lehetséges.

Mekkora az igényelhető támogatás összege?

A konstrukció keretében elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 20 millió és 80 millió forint között lehet, azonban az egy bevont személyre jutó fajlagos költség nem haladhatja meg az 1,2 millió forintot. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100 százaléka.

 Hogyan lehet jelentkezni?

A pályázatokat 2010. február 15. és 2010. augusztus 1. között lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1385 Budapest, Pf. 818. (nagyobb méretű csomag esetén: 1134 Budapest, Váci út 45., C. épület.) A konstrukció azonosítója a Közép-magyarországi régióban: TAMOP-5.3.1-C-09/1; a konvergencia régiókban pedig TAMOP-5.3.1-C-09/2.

Pályázati dokumentáció >>

rendezvényt hallgató ember ikonA PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDEZVÉNYEK

A pályázat meghirdetése: 2009.12.23.
A pályázatok beadási határideje: 2010.08.01.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.