ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> HEFOP 2.3.3-09/1

Alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások, képzések nyújtása és megismertetése
címmel és HEFOP 2.3.3-09/1 hivatkozási számmal

A szegénység és a társadalmi kirekesztettség egyik meghatározó oka a munkaerő-piacról való kiszorulás, a tartós munkanélküliség. A munka világából való tartós kiszakadás a munkavégző-képesség és a motiváció leépüléséhez vezet, és egyre kisebb az esély a munkaerő-piacra való visszatérésre. Fokozottan veszélyeztetettek a társadalom hátrányos helyzetű csoportjai, az egészségi problémákkal küzdők, az alacsony iskolai végzettségűek, az elavult képzettséggel rendelkezők, vagy a fogyatékkal élők. A munkanélküli, inaktív embereket gyakran csak „alternatív” foglalkoztatási szolgáltatásokkal és egyéni körülményeikre szabott képzési lehetőségekkel lehet elérni. A jelen pályázat vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően javul majd a leszakadó rétegek munkaerő-piaci integrációja, de erősíthető a résztvevő szervezetek együttműködése is.

Mire kapható támogatás?
A program segítségével javíthatóak lesznek a munkanélküliek esélyei, képzésekkel, a kompetenciák fejlesztésével, információk biztosításával megkönnyíthető a munkaerő-piaci beilleszkedésük. A bevonásra kerülő személyek számára nyújtott szolgáltatások teljes időszaka alatt a bentlakásos szállás biztosított. Az „A” komponens tevékenységei között kiemelt szerepet kap az akkreditált képzések nyújtása, míg a „B” komponens keretében pályaorientációs fórumok, információs napok szervezése valósul meg.

Kik pályázhatnak?
Pályázatot nyújthatnak be többek között egyesületek, szakszervezetek, egyházak és intézményeik, munkavállalói érdekképviseletek, köztestületek, közhasznú társaságok, alapítványok közhasznú tevékenységet folytató non-profit gazdasági társaságok. Konzorciumi tagként akár helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok is részt vehetnek.

Mennyi pénzre pályázhat?
A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke az „A” komponensbe tartozó tevékenységek, illetve az „A” és a „B” komponensbe tartozó tevékenységek együttes, megyei hatáskörben való megvalósítása esetén projektenként 20-100 millió Ft közötti összeg. Regionális hatáskörben való megvalósítása esetén 30-150 millió Ft közötti összeg. Az elnyerhető támogatás mértéke kizárólag a „B” komponensbe tartozó tevékenységek megvalósítása esetén 4-20 millió forint közötti összeg.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázatok beadhatóak 2009. április 1-től 2009. május 8-ig a következő címen: ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht) 1385 Budapest, Postafiók 818. (csomag küldése esetén 1134 Budapest, Váci út 45/C). A pályázati felhívás száma: HEFOP 2.3.3-09/1
Figyelem! Jelen hirdetés csak tájékoztató jellegű! A pályázati dokumentáció elválaszthatatlan része a Pályázati Felhívás, az Adatlap és az Útmutató, amelyek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt! A pályázati dokumentáció és a kitöltési segédletek a www.nfu.hu honlapról tölthetők le.

Pályázati dokumentáció

A pályázat meghirdetése: 2009.03.30.
A pályázatok beadási határideje: 2009.05.08.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818.


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.