ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 5.2.5-08/1

Gyermekek és fiatalok integrációs programjai
címmel és TÁMOP 5.2.5-08/1 hivatkozási számmal

A gyermekek és a fiatalok száma folyamatosan csökken, mely ténnyel párhuzamosan más kedvezőtlen folyamatok is hatnak: csökken az idő, amit a szülők és gyermekek együtt töltenek, magas az iskolát elhagyók aránya, a munkába állás időpontja egyre inkább kitolódik és hiányoznak azok a készségek és képességek, amelyek társadalmi beilleszkedésüket segítenék.

A gyermekek, fiatalok számára lehetőségeket kell adni hátrányaik leküzdéséhez, biztosítani kell a beilleszkedésüket szolgáló programokat, emellett gondoskodni kell arról, hogy szabadidejüket személyiségük, képességeik fejlesztésére fordíthassák.

Kik pályázhatnak?

A pályázat három komponensből áll. Az egyes komponensekre alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, egyházak, helyi önkormányzatok és egyéb, az adott komponens pályázati útmutatójában meghatározott szervezetek pályázhatnak. Figyelem! A komponensekre csak külön-külön lehet pályázni az egyes komponensek pályázati útmutatójában foglalt feltételek szerint, egy pályázó csak egy komponensre adhat be pályázatot.

Mire kapható támogatás?

A gyermekvédelmi komponens forrásaiból a gyermekek személyiségérését, szocializációját célzó foglalkozások, iskolarendszeren kívüli felzárkóztató, tehetséggondozó programok, illetve a szülők számára szervezett, szülői szerepet erősítő és konfliktuskezelő foglalkozások valósíthatók meg. Az ifjúságügyi komponens keretében ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatás kialakítására, információs pontok hálózatának biztosítására, komplex értékteremtő szabadidős programok lebonyolítására, illetve ifjúságsegítő szakemberek foglalkoztatására adható be pályázat. A kábítószerügyi komponens célja, hogy a szervezetek a hatékony elérést biztosító színtereken a droghasználat szempontjából leginkább veszélyeztetett 14 és 25 év közötti fiatalok számára kellő időben nyújtsanak segítséget a droghasználat elkerüléséhez. Így a harmadik komponens keretében támogathatók prevenciós irodák létrehozása bevásárlóközpontokban, illetve olyan ifjúsági programok, klubok és foglalkozások, melyek alternatívát nyújtanak a kábítószer-fogyasztással szemben.

Rendelkezésre álló forrás: 2.790.000.000 Ft

Mennyi pénzre lehet pályázni?

A pályázat gyermekvédelmi komponensének keretében minimum 8 millió Ft, maximum 20 millió Ft, az ifjúság- és a kábítószerügyi komponensek keretében pedig minimum 10 millió Ft, maximum 20 millió Ft vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

Hogyan lehet jelentkezni?

2008. június 20-tól 2008. szeptember 10-ig várjuk a pályázatokat a következő címen: Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA kht.), 1385 Budapest Postafiók (csomag küldése esetén raktárbérlet) 818.

A pályázati felhívás száma: TÁMOP-5.2.5/08/1/A, TÁMOP-5.2.5/08/1/B, TÁMOP-5.2.5/08/1/C

Pályázati dokumentáció

rendezvényt hallgató ember ikonA PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDEZVÉNYEK

A pályázat meghirdetése: 2008.05.30.
A pályázatok beadási határideje: 2008.09.10.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.