ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TIOP 3.3.1.A-09/1

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése
címmel és TIOP 3.3.1.A-09/1 hivatkozási számmal

Akadálymentes közintézmények – uniós pénzből

 

Az érzékszervi és értelmi fogyatékos embertársaink, valamint a mozgáskorlátozottak számára legkésőbb 2010. december 31-ig meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy azonos eséllyel férhessenek hozzá a közszolgáltatásokhoz. A közintézmények akadálymentesítéséhez most 2 milliárd forintos uniós pályázati keret áll a pályázók rendelkezésére.

 

Mire igényelhető uniós támogatás?

A konstrukció keretében többek között járdaszegélyek lekerekítésére, a fogyatékkal élőket szállító gépkocsik számára fenntartott parkolóhelyek, akadálymentes mosdók kialakítására, küszöbök süllyesztésére, állandó rámpák létesítésére, gépi emelők és automata ajtónyitók, többemeletes épületek esetén pedig akár lift beépítésére is igényelhető uniós támogatás. Mindemellett a telekommunikációs és információs rendszerek átalakítása, akadálymentesítése is támogatható tevékenység.

 

Kik pályázhatnak?

A konstrukció keretében a minisztériumok, a Miniszterelnökség, az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, valamennyi bíróság, az ügyészi szervek, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia, valamint az ezek fenntartásában működő, közszolgáltatást nyújtó és ott ügyfélszolgálatot működtető intézmények nyújthatnak be pályázatot, ha azok épületein komplex módon még nem végezték el az előírt fizikai, illetve infokommunikációs akadálymentesítést. Figyelem! Pályázatok kizárólag az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi, a Nyugat-dunántúli, a Közép-dunántúli és a Dél-dunántúli régióban található épületek akadálymentesítésére nyújthatók be.

 

Mekkora az elnyerhető támogatás összege?

Az igényelhető támogatás minimális összege 500 ezer Ft. Kizárólag fizikai akadálymentesítés esetén a támogatás maximuma 25 millió Ft, kizárólag infokommunikációs akadálymentesítés esetén pedig 5 millió Ft lehet. Komplex (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítés esetén a támogatás felső határa 30 millió Ft.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A pályázatokat 2009. szeptember 14. és 2009. szeptember 30. között lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1385 Budapest, Pf. 818 (nagyobb méretű csomag esetén: 1134 Budapest, Váci út 45., C. épület.). A pályázat címe: „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése”, kódszáma: TIOP 3.3.1.A-09/1.

 

Pályázati dokumentáció >>

A pályázat meghirdetése: 2009.06.30.
A pályázatok beadási határideje: 2009.09.30.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.