ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 5.4.7-08

A látássérült emberek számára elemi rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése
címmel és TÁMOP 5.4.7-08 hivatkozási számmal

Jelen pályázat célja, hogy az aktív korú, betegség vagy baleset következtében megváltozott munkaképességű, vagy szerzett fogyatékossággal élő látássérült személyek elemi rehabilitációs szolgáltatást kapjanak, amely előfeltétele a társadalomba és a munkaerőpiacra való visszailleszkedésüknek. 800 millió forint európai uniós támogatás osztható szét e célokra.

 

Mire kapható támogatás?

Elemi rehabilitációs szolgáltatáselemek nyújtására, fejlesztésére, kapacitásainak bővítésére. Siketvak személy projektbe lépése esetén személyre szabott speciális szolgáltatás nyújtására, a nyújtani kívánt szolgáltatások ismertté tételére, az elemi rehabilitációs szolgáltatáselemek nyújtásához és fejlesztéséhez szükséges eszközök, berendezések beszerzésére. Együttműködés kialakítására a szemészeti klinikákkal, szemészetekkel, a megye (kistérség) háziorvosaival, az ORSZI-val, a helyi érdekvédelmi szerveződésekkel, az ÁFSZ intézményeivel, a területen elérhető szociális alapszolgáltatásokkal (támogató szolgálatok, házi segítségnyújtás, családsegítő szolgálat, falu- tanyagondnoki szolgálat stb.), illetve a szociális szakellátó rendszerrel. Uniós pénz nyerhető el továbbá az egészségügyi és foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások koordinációjára és az újonnan belépő rehabilitációs szakemberek akkreditált továbbképzésére, a képzési költségek kiegészítésére. Támogatható még szupervízió a szolgáltatást nyújtó belső munkatársak számára.

 

Kik pályázhatnak?

A pályázatra központi költségvetési szervek intézményei, alapítványok és egyesületek jelentkezhetnek. Figyelem! A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

 

Mennyi pénzre számíthat?

A Közép-magyarországi régió területén az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás 80 millió és 113,6 millió forint között mozoghat. A többi régióban 80 millió és 120 millió forint között lehet az uniós segítség összege.  

 

Hogyan lehet jelentkezni?

2009. február 1. és 2009. március 15. között várjuk a pályázatokat a következő címen: Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA kht.), 1385 Budapest, Postafiók 818. A pályázati felhívás száma: TÁMOP-5.4.7-08/1 (Közép-magyarországi régió), TÁMOP-5.4.7-08/2 (konvergencia régiók).

A pályázati dokumentáció elválaszthatatlan része a Pályázati Felhívás, az Adatlap és az Útmutató, amelyek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt! A pályázati dokumentáció és a kitöltési segédletek a www.nfu.hu honlapról tölthetők le.

 

Pályazati dokumentáció

A pályázat meghirdetése: 2008.12.23.
A pályázatok beadási határideje: 2009.03.31.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.