ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP-5.1.1/09/4

Helyi közösségépítő programok - LHH
címmel és TÁMOP-5.1.1/09/4 hivatkozási számmal

A civil társadalom megerősítésére és aktivizálására, azon keresztül pedig a kistérségi érdekek és szükségletek összehangolásán alapuló, a települések közötti és az ágazatközi együttműködéseket elmélyítő, az életminőséget közvetlenül vagy közvetetten javító szolgáltatások körének bővítését eredményező, fenntartható fejlesztések megvalósítására jelent meg összesen csaknem 700 millió forintos keretösszegű uniós pályázat az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségében.

 

Mire igényelhető uniós támogatás?

A konstrukció keretében többek között kompetenciafejlesztő foglakozások szervezésére, helyi civil szervezetek szervezetfejlesztésére, a kistérségben élő roma közösségek támogatására és tájékoztatására, az alapellátó és szakellátó intézményekkel, valamint a civil szervezetekkel való együttműködés elősegítésére, a kistérségek helyi problémáit orvosolni hivatott projektek és pályázatok kidolgozására, valamint a pályaválasztással, az álláskereséssel, az egészségmegőrzéssel, a számítógépes ismeretek terjesztésével, illetve a bűnmegelőzéssel és közbiztonsággal kapcsolatos tájékoztató rendezvények szervezésére fordítható az elnyert uniós támogatás összege.

 

Kik pályázhatnak?

A konstrukció keretében a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség komplex fejlesztési programjaiban megjelölt, összesen 19 projekt kaphat támogatást. A pályázó, illetve a pályázó konzorcium vezetője a TÁMOP–5.1.1-09/4 konstrukció esetében csak az a helyi önkormányzat, helyi önkormányzat által felügyelt költségvetési szerv, helyi kisebbségi önkormányzat, önkormányzati fejlesztési társulás és intézménye, valamint többcélú kistérségi társulás lehet, amelyet előzetesen projektgazdaként jelölt meg a kistérség. A TÁMOP–5.1.1-09/5 konstrukció esetében egyesületek, alapítványok, egyházi illetve egyéb jogi személyiségű non-profit szervezetek pályázhatnak.

 

Mekkora az elnyerhető támogatás összege?

A vissza nem térítendő uniós támogatás összege a TÁMOP–5.1.1-09/4 konstrukció esetében legfeljebb a kistérségi projektlistában az adott projekthez tervezett összeg lehet. A TÁMOP–5.1.1-09/5 konstrukció esetében az elnyerhető támogatás összege legfeljebb 90 millió Ft lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A projektjavaslatokat a csatolandó mellékleteket egy eredeti, egy másolati és egy elektronikus példányban 2009. szeptember 1. és 2009. október 30. között lehet benyújtani, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai szállítás igénybevételével a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1385 Budapest, Postafiók 818., illetve csomagként: 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület. A konstrukció kódszáma: TÁMOP 5.1.1-09/4, illetve TÁMOP 5.1.1-09/5.

 

Pályázati dokumentáció >>

A pályázat meghirdetése: 2009.07.21.
A pályázatok beadási határideje: 2009.10.30.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.