ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 5.1.1-09/2

LHH Kistérségek projektjei
címmel és TÁMOP 5.1.1-09/2 hivatkozási számmal

A gyermekek és fiatalok esélyeinek növelésére, a társadalmi és családi szocializáció erősítésére, az ifjak iskolai karrierjének és a munka világára való felkészülésének támogatására jelent meg európai uniós pályázat az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben.

Mire igényelhető támogatás?
A konstrukció keretében az úgynevezett „Biztos Kezdet” tevékenységre, valamint gyermekvédelmi és ifjúsági tevékenységekre igényelhető uniós támogatás.
A „Biztos Kezdet” program részeként olyan Gyerekházak kialakítása és működtetése támogatható, ahol biztosítják a gyerekekkel való rendszeres foglalkozást, nyomon követik a gyermekek fejlődését és kiszűrik az esetleges fejlődési zavarokat, egészséges táplálkozásra ösztönöznek, valamint segítséget nyújtanak a szülőknek a szülésre és a gyermek fogadására való felkészülésben, valamint többek között a gyermeknevelésben és gondozásban.
A gyermekvédelmi és ifjúsági tevékenységek esetében elsősorban új tevékenység támogatására lehet pályázni. A támogatandó tevékenységek között megtalálhatók a különböző személyiség- és kompetenciafejlesztő programok és foglalkozások, a devianciák megelőzését szolgáló programok, a nem közoktatási intézmények által végzett felzárkóztató és tehetséggondozó programok, a játékprogramok, a természetvédelmi, környezetvédelmi, hagyományőrző és egyéb preventív célú szabadidős programok, a toleranciaerősítő programok, a gyermek- és ifjúsági programok.

Kik pályázhatnak?
Jelen forrásból csak azon kistérségek részesülhetnek támogatásban, melyek számára az LHH zsűri által jóváhagyott projektcsomagokban szerepel a felhíváshoz illeszkedő tartalmú projektterv.

A TÁMOP 5.1.1.-09/2 konstrukció keretében az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségében székhellyel, vagy telephellyel rendelkező, 2007. december 31-ét megelőzően alapított egyesületek, alapítványok és egyéb jogi személyiségű non-profit szervezetek pályázhatnak, amelyek alapdokumentumában szerepelnek a gyermek és ifjúsági célok, és amelyek projektterve illeszkedik az LHH zsűri által jóváhagyott kistérségi projektcsomaghoz. Amennyiben a pályázni kívánó szervezet nem rendelkezik székhellyel, telephellyel az érintett kistérségben, úgy abban az esetben is pályázhat, ha korábban ezen kistérségben igazolható módon szakmai tevékenységet végzett. Konzorciumi formában benyújtott pályázat esetén e szervezetek mellett konzorciumi tagok lehetnek a helyi önkormányzatok, a helyi kisebbségi önkormányzatok, az önkormányzati fejlesztési társulások, a többcélú kistérségi társulások és mindezek intézményei.

Mekkora az elnyerhető támogatás?
A projekt összes elszámolható költségének akár a 100%-a is lehet a támogatás összege. Az elnyerhető összeg nagysága tevékenységcsoportonként és a projekt időtartamától függően változó. A pályázható összegek nagysága részletesen megtalálható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Hogyan lehet pályázni?
A pályázatokat 2009. szeptember 15. és 2009. szeptember 21. között lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1385 Budapest, Pf. 818 (nagyobb méretű csomag esetén 1134 Budapest, Váci út 45., C. épület.). A konstrukció kódszáma: TAMOP-5.1.1.-09/2-LHH Kistérségek projektjei

Pályázati dokumentáció >>

A pályázat meghirdetése: 2009.06.15.
A pályázatok beadási határideje: 2009.09.21.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.