ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 5.5.4-09/1

Anti-diszkriminációs programok támogatása a médiában
címmel és TÁMOP 5.5.4-09/1 hivatkozási számmal

A média rengeteget tehet a diszkriminációval fenyegetett hátrányos helyzetű társadalmi csoportok – elsősorban a romák, a fogyatékosok és a nők – társadalmi befogadásáért. Jelen pályázat egyrészt a roma és fogyatékkal élő médiaszakemberek képzését célozza, másrészt olyan hiteles, pozitív műsorok indítását és készítését ösztönzi, amelyek elősegítik a társadalmi szemléletváltást, csökkentik a társadalmi előítéletességet.

 

Mire kapható támogatás?

A kettős célnak megfelelően két komponensre lehet pályázni. Az „A” komponens keretében támogatható roma vagy fogyatékos személyek képzése olyan média-szakmákra (pl. műsorkészítő, műsorvezető, szerkesztő, vágó, gyártásvezető, riporter, újságíró), amelyekben reprezentációjuk alacsony, és amelyek segítségével maguk is szemléletformálást lesznek képesek végezni a diszkrimináció csökkentése érdekében. A „B” komponensben támogatott tevékenységek célja olyan országos hatókörű televíziós és rádiós műsorok, valamint nyomtatott média termékek készítése, amelyek elősegítik a hátrányos megkülönbözetést szenvedő csoportok diszkriminációjához vezető okok feltárását, valamint e csoportokról valós, hiteles, és sztereotípia-mentes média-képet alakítanak ki. Cél az egész országra kiterjedő hatás kiváltása, ennek érdekében szükséges a média műsorok, termékek országos hatáskörű médiumokban való megjelentetése.

 

Kik pályázhatnak?

Jelen pályázati kiírásra olyan nonprofit szervezetek jelentkezhetnek, melyek létesítő okiratában vagy alapszabályában szerepel az alábbi tevékenységek legalább egyike: hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, emberi és állampolgári jogok védelme, valamint a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos tevékenység. Az „A” komponens keretében költségvetési szervek, vállalkozások, a „B” komponens keretében felsőoktatási/kutató intézmények is lehetnek konzorciumi partnerek.

 

Mennyi pénzre pályázhat?

Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege az „A” komponens esetében 50 millió és 80 millió forint, a „B” komponens esetében 100 millió és 200 millió forint között mozoghat. Amennyiben az „A” és „B” komponensre is benyújtásra került pályázat, az elnyerhető támogatás mértéke nem haladhatja meg 250 millió Ft-ot. Az „A” komponens keretében a célcsoport foglalkoztatása tevékenység kivételével a támogatás mértéke 100%. A célcsoport foglalkoztatásához kapcsolódó bérköltségek tekintetében a támogatási intenzitás számítása a 25/2007 MeHVM rendelet alapján történik: vagy csekély összegű támogatásként ( támogatási intenzitás 100%), vagy fogyatékkal élő munkavállalók foglalkoztatásához bértámogatás formájában (támogatási intenzitás 75%), illetve a hátrányos helyzetű munkavállalók felvételéhez bértámogatás formájában (támogatási intenzitás 50%) nyújtható. A „B” komponens keretében a támogatási intenzitás 100%. A támogatás a 25/2007 MeHVM rendelet 4. § 36. pontjában megjelölt „közszolgáltatási feladatok ellátása” jogcím alapján közszolgáltatások ellentételezése formájában nyújtható támogatásnak minősül.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

2009. június 22. és 2009. augusztus 17. között várjuk a pályázatokat a következő címen: ESZA Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.), 1385 Budapest, Postafiók 818 (csomag küldése esetén 1134 Budapest, Váci út 45. C. épület.) A pályázati felhívás száma az „A” komponens esetében TÁMOP-5.5.4.A-09/1, a „B” komponens esetében TÁMOP-5.5.4.B-09/1.

 

Pályázati dokumentáció

rendezvényt hallgató ember ikonA PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDEZVÉNYEK

A pályázat meghirdetése: 2009.05.07.
A pályázatok beadási határideje: 2009.08.17.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818.


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.