ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> KMOP-2008-4.4.2

Állami fenntartású közintézmények akadálymentesítése
címmel és KMOP-2008-4.4.2 hivatkozási számmal

Az akadálymentesítés Magyarországon az 1997. évi LXXVIII. törvény által vált kötelezővé. 1998. január 1-t követően minden új építésű vagy felújítandó, átalakítandó épület tervezésekor és a kivitelezés során kötelezően figyelembe kell venni, érvényesíteni kell az akadálymentesítés szempontjait. Az 1998. évi XXVI. törvény már konkrétan szabályozta, hogy a közintézményeknek akadálymentesnek kell lenniük, azonban a folyamat nagyon lassan indult el. Jelenleg a központi közigazgatás szervek felelősségi körébe tartozó épületek kevesebb, mint fele akadálymentes.

A támogatás célja

Az intézkedés célja a komplex, azaz fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés - más kifejezéssel: egyenlő esélyű hozzáférés -, ezáltal a fogyatékkal élő emberek közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítása. Az állam ezen törekvése elősegíti, hogy a fogyatékos személyek nagyobb mértékben képessé válnak önállóan intézni ügyeiket.

Az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító környezet nem kizárólag a fogyatékos személyek életkörülményeit javítja, hanem az időskorú, a beteg, a babakocsit használó emberek mindennapjait is megkönnyíti. Magyarország lakossága öregszik, egyre több az időskorú ember és így a hozzáférhető környezetet igénylő személy. Növekszik a megváltozott munkaképességű személyek száma is.

Kik pályázhatnak?

A Magyar Köztársaság valamennyi minisztériuma, az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, a Magyar Köztársaság valamennyi bírósága, a Magyar Köztársaság Ügyészsége, a Miniszterelnökség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia. Továbbá a felsoroltak fenntartásában működő, közszolgáltatást nyújtó és ott ügyfélszolgálatot működtető valamennyi intézmény. A projekt megvalósításának helyszíne kizárólag a Közép-Magyarországi régió területén lehet.

Támogatható tevékenységek köre

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek kialakítása elsősorban mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében támogatható:

  • a fizikai akadályok lebontása, az épített környezet akadálymentes kialakítása, oly módon, hogy a pályázó olyan megoldásokat alkalmaz, amelyek segítségével az épületben lévő funkciók, épületrészek akadálymentes elérése is biztosítottá válik (pl: a felvonó beépítése esetén az adott közszolgáltatást nyújtó szervezet szolgáltatásán túl az épület lehető legtöbb funkciója elérhetővé válik).
  • a fogyatékos emberek tájékozódását, eligazodását, kiszolgálását segítő támogató eszközök elérhetővé tétele, valamint információs-kommunikációs akadálymentesítési átalakítások alkalmazása (pl: tapintható térkép, információs pult, honlap akadálymentesítése, a szervezet tevékenységét bemutató ismertető füzetek kiadása könnyen érthető formában), akadálymentes munkahely kialakítása.

Rendelkezésre álló forrás: 1.060.000.000 Ft

A támogatás minimális és maximális összege

Az elnyerhető támogatás mértéke minimum 5 millió, maximum 30 millió forint lehet. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100%-a.

Támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás.

A pályázatok benyújtásának ideje: 2008. június 30. - 2008. augusztus 31.

Pályázati dokumentáció

A pályázat meghirdetése: 2008.05.16.
A pályázatok beadási határideje: 2008.08.31.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók (Raktárbérlet) 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.