ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TIOP 3.3.1-08/1

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése II.
címmel és TIOP 3.3.1-08/1 hivatkozási számmal

A hatályos jogszabályok szerint legkésőbb 2010. december 31-ig biztosítani kell, hogy az érzékszervi és értelmi fogyatékos emberek, valamint a mozgáskorlátozottak is azonos eséllyel férhessenek hozzá a közszolgáltatásokhoz. Ám sok esetben hiányzik a pénz, amelyből „gördülékennyé” tehető az ügyintézés. Most jelentős, mintegy 3,7 milliárd forintnyi uniós támogatásból akadálymentesíthetők a közintézmények.

Kik pályázhatnak?

A Magyar Köztársaság valamennyi minisztériuma, az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, a Magyar Köztársaság valamennyi bírósága, a Magyar Köztársaság ügyészi szervei, a Miniszterelnökség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia. Továbbá az ezek fenntartásában működő, közszolgáltatást nyújtó és ott ügyfélszolgálatot működtető valamennyi intézmény, amelyek épületein még nem végezték el a vonatkozó építészeti jogszabályok szerinti fizikai, illetve információs és kommunikációs akadálymentesítést. Figyelem: pályázatok kizárólag a Észak-Magyarországi, Dél-Alföldi és Nyugat-Dunántúli régióban található épületek akadálymentesítésére nyújthatók be.

Mire adható támogatás?

Többek között járdaszegélyek lekerekítésére, fogyatékos személyeket szállító gépkocsik számára fenntartott parkolóhelyek kialakítására, a főbejárat megközelíthetőségének biztosítására állandó rámpával vagy gépi emelővel, automata ajtónyitó beépítésére, küszöbök süllyesztésére, akadálymentes mosdók, öltözők kialakítására. Sőt, többemeletes épületek esetén akár lift beépítésére is. A fizikai átalakítás mellett a telekommunikációs és információs rendszerek átalakítására is igényelhető uniós pénz, hogy azokat a fogyatékkal élők is használhassák.   

Rendelkezésre álló forrás: 3.766.500.000 Ft

Mennyi pénz nyerhető el?

Egyszintes épületek esetén maximum 15 millió, többszintes épületek esetén maximum 30 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapható – akár úgy, hogy önerőt sem kell biztosítani.

Hogyan lehet jelentkezni?

Pályázatot 2007. július 28. és 2008. szeptember 29. között lehet benyújtani a következő címen: ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.), 1358 Budapest, Postafiók (csomag küldése esetén Raktárbérlet) 818. A pályázati dokumentáció elválaszthatatlan része a Pályázati Felhívás, az Adatlap és az Útmutató, amelyek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt.

Pályázati dokumentáció

rendezvényt hallgató ember ikonA PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDEZVÉNYEK

A pályázat meghirdetése: 2008.05.29.
A pályázatok beadási határideje: 2008.09.29.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók (Raktárbérlet) 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.