ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 2.2.4-08/1

Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és felnőttképzés területén
címmel és TÁMOP 2.2.4-08/1 hivatkozási számmal

800 millió forint felnőttképzésre
Nemzetközi tapasztalatcsere uniós támogatással

Jelen uniós pályázat célja a magyar tapasztalatok átadása a többi EU tagállam (elsősorban a szomszédos országok) szak- és felnőttképzéssel foglalkozó intézményei, valamint munkaügyi központjai számára. Továbbá a munkaerőpiac igényeivel összhangban olyan képzési programok kidolgozása, illetve tananyagok fejlesztése, amelyek hiányoznak az együttműködő országokban, és amelyekre a gazdasági szereplők oldaláról igény jelentkezik.

Mire kapható támogatás?
Magyarországon már alkalmazott felnőtt- és szakképzési programok, módszertanok és programfejlesztési tapasztalatok terjesztésére irányuló konferenciákra, szemináriumokra, szakmai műhelyekre. Továbbá szak- és felnőttképzési módszertanok terjesztését szolgáló képzések szervezésére, a programhoz kapcsolódó tananyagok, képzések, módszertanok, tapasztalatok külföldi alkalmazásához nyújtott szakmai támogatásra. Támogatható ezeken túl a honlap fejlesztés, valamint webes felület kialakítása a projekt bemutatása, illetve a projekt résztvevőinek kapcsolattartása céljából.

Kik pályázhatnak?
A felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény 3. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott felnőttképzést folytató intézmények jogosultak, amelyek rendelkeznek ugyanezen jogszabály 12. §-ában meghatározott akkreditációs tanúsítvánnyal, továbbá a felnőttképzés keretében szakképzést is folytatnak, és többéves hagyományokra épülő, dokumentált szak- illetve felnőttképzési programokat valósítottak meg európai uniós – elsősorban szomszédos - tagállamokban működő intézményekkel.

Mennyi pénzre számíthat?
A pályázat keretében elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 10 és 50 millió forint között mozoghat.  Az e célra rendelkezésre álló 800 millió forintból a Közép-Magyarországi Régióban megvalósuló projektekre legfeljebb a teljes keretösszeg 20 százaléka ítélhető oda.

Hogyan lehet jelentkezni?
2009. február 12. és 2009. március 19. között várjuk a pályázatokat a következő címen: Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA kht.), 1385 Budapest, Postafiók 818. (csomag küldése esetén 1134 Budapest, Váci út 45/C). A pályázati felhívás száma: TÁMOP-2.2.4-08/1.
Jelen hirdetés csak tájékoztató jellegű! A pályázati dokumentáció elválaszthatatlan része a Pályázati Felhívás, az Adatlap és az Útmutató, amelyek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt! A pályázati dokumentáció és a kitöltési segédletek a www.nfu.hu honlapról tölthetők le.

Pályázati dokumentáció

A pályázat meghirdetése: 2009.01.27.
A pályázatok beadási határideje: 2009.03.19.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818.


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.