ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 5.2.2-08

A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel a leghátrányosabb helyzetű térségekre
címmel és TÁMOP 5.2.2-08 hivatkozási számmal

Számos kutatás kimutatta, hogy a szegénysorban élő gyermekek komoly értelmi, érzelmi és nyelvi hátrányokkal indulnak az iskolakezdésnél. Ugyanakkor nem engedhetjük, hogy egész életükön át viseljék az esélytelenek stigmáját csupán azért, mert „rossz helyre” születtek. Speciális helyi felzárkóztatási programok kellenek tehát számukra. Most jelentős európai uniós támogatásokból kaphat új lendületet a gyerekszegénység elleni harc. Erről szól e pályázat. 

 

Mire kapható támogatás?
A pályázat célja olyan helyi Biztos Kezdet programok megvalósítása, amelyek a helyi szükségletekhez igazodóan hatékonyan segítik a szegénységben élő 0-5 éves gyerekek fejlődését, és ez által hozzájárulnak a szegénység újratermelődésének megakadályozásához. A program során el kell érni, hogy a megfelelő emberi és tárgyi környezet biztosításával a résztvevő tanköteles korba érő gyermekek minden fejlődési területen elérjék a veleszületett képességeik optimumát. Támogatható tehát minden olyan fejlesztés, amely a következő célok valamelyikét szolgálja: gyerekek képességeinek kibontakoztatása, a szülőkkel való együttműködés és a közösségi részvétel erősítése, szakemberek közötti együttműködés fokozása, illetve a program integrálása.

 

Kik pályázhatnak?
Helyi önkormányzati végrehajtó költségvetési szervek, helyi kisebbségi önkormányzati végrehajtó költségvetési szervek, önkormányzati fejlesztési társulások, többcélú kistérségi társulások, egyházi szervezetek, alapítványok, egyesületek és non-profit gazdasági társaságok. Figyelem! A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

 

Mennyi pénzre pályázhat?
A vissza nem térítendő támogatás összege 30 és 60 millió forint közt mozoghat minden régióban.

 

Hogyan lehet jelentkezni?
2008. december 29. és 2009. március 10. között várjuk a pályázatokat a következő címen: Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA kht.), 1385 Budapest, Postafiók 818. A pályázati felhívások száma: TÁMOP-5.2.2-08/1 (Közép-magyarországi régió), TÁMOP 5.2.2-08/2 (konvergencia régiók).
Jelen hirdetés csak tájékoztató jellegű! A pályázati dokumentáció elválaszthatatlan része a Pályázati Felhívás, az Adatlap és az Útmutató, amelyek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt! A pályázati dokumentáció és a kitöltési segédletek a www.nfu.hu honlapról tölthetők le.

 

 

Pályázati dokumentáció

rendezvényt hallgató ember ikonA PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDEZVÉNYEK

A pályázat meghirdetése: 2008.12.19.
A pályázatok beadási határideje: 2009.03.10.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.