ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TÁMOP 2.2.3-09/1

A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása – TISZK rendszer fejlesztése
címmel és TÁMOP 2.2.3-09/1 hivatkozási számmal

Mire igényelhető támogatás?

 

Minden olyan, szervezetfejlesztést célzó programra, amely a szakképző iskolák humánerőforrás-fejlesztését és a tananyagok harmonizálását szolgálja. A foglalkoztathatóság javítása érdekében legalább ennyire fontos és támogatandó cél a munkavállalói kompetenciáik fejlesztése, valamint a munkaerő-piacon hátrányos helyzetűek és az oktatási rendszerből lemorzsolódók bevonása a szakképzésbe.

 

Kik pályázhatnak?

 

Az olyan térségi integrált szakképző központok (TISZK) keretei közt működő intézmények fejlesztése támogatható e pályázati kiírásban, amelyek a régiós szinten meghatározott képzési irányok és arányok alapján szervezett szakképzést, illetve országos beiskolázást vállalnak.

Ennek megfelelően pályázatot nyújthatnak be a szakképzésről szóló törvényben meghatározott TISZK-modellek valamelyikét megvalósító fenntartók, a szakképzés-szervezési társulások, a nem állami és nem helyi önkormányzati intézményfenntartók által létrehozott nonprofit gazdasági társaságok, valamint az intézményfenntartók, illetve a gyakorlati képzés szervezésében részt vevő gazdálkodó szervezetek által létrehozott szakképzés-szervezési társaságok.

 

E pályázat keretében nem támogathatók azok a szakképzési projektek, amelyek a HEFOP 3. és 4. prioritásának, a TÁMOP 2. vagy a TIOP 3. prioritásának, a KMOP 4. prioritásának, vagy a regionális operatív programok 4. prioritásának keretében a szakképző intézményrendszer fejlesztésére, illetve a szakképzéssel összefüggő tevékenységekre már korábban támogatást nyert intézményekre is kiterjednek.

 

A felsőoktatási intézmények a felsőfokú szakképzéshez kapcsolódva csak abban az esetben részesülhetnek támogatásban, ha a támogatandó projekt nem ugyanarra a tevékenységre terjed ki, mint amelyekre a HEFOP 3. és 4., a TÁMOP 2. vagy a TIOP 3., illetve a KMOP 4. prioritásának keretében korábban már forrást nyertek.

 

A pályázati projektben érintett TISZK székhelye a Közép-magyarországi régiót kivéve bármelyik régióban lehet.

 

Mennyi pénzre pályázhat?

 

A pályázat egyfordulós. Sikeres pályázat esetén az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás mértéke 100 milliótól 400 millió forintig terjedhet, a nyertes pályázó akár a projekt elszámolható költségeinek 100 százalékát is uniós forrásból finanszírozhatja.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

 

A pályázatokat 2009. június 2. és 2009. június 30. között lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Kht., 1385 Budapest, Pf. 818 (nagyobb méretű csomag esetén: 1134 Budapest, Váci út 45. C. épület.).

 

Pályázati dokumentáció

A pályázat meghirdetése: 2009.05.14.
A pályázatok beadási határideje: 2009.06.30.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Postafiók 818.


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.