ESZA Nonprofit Kft. akadálymentes web oldalaink
Keresés o.k.
Kezdőoldal Állásajánlatok Pályázó tájékoztató EPER NCA
ESZA Nonprofit Kft. ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok ESZA Nonprofit Kft. kezdőoldal Uniós programok Hazai programok
ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
: ESZA NONPROFIT KFT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Közérdekű adatok
: UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
: HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati eredmények
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer
Online ügyfélszolgálat
bejelentkezés
email cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

: Együttműködő
partnereink

www.szegenysegellen.hu

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Magyaroszag.hu

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NCA

EU

CEB

Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program 5. és 6. prioritások hazai önrészének finanszírozását az Európa Tanács Fejlesztési Bank (Council of Europe Development Bank, CEB) támogatja.

Uniós programok

Pályázatok >> TIOP-3.3.1/07/1

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése
címmel és TIOP-3.3.1/07/1 hivatkozási számmal

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megjelent TIOP-3.3.1/07/1 hivatkozási számú pályázati kiírás keretében a  dél- és közép-dunántúli , valamint az észak-alföldi  régióban található épületek akadálymentesítésére nyújtható be pályázat.

„A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése” elnevezésű pályázat dokumentációját a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról (www.nfu.hu) lehet letölteni.

Az intézkedés célja a komplex, azaz fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés, - más kifejezéssel: egyenlő esélyű hozzáférés -, ezáltal a fogyatékos emberek életminőségének a javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával a fogyatékossággal élő személyek nagyobb mértékben képessé válnak önállóan intézni ügyeiket, képesek lesznek dolgozni és adót fizetni, továbbá ez a törekvés az állam által biztosított szolgáltatásokhoz való hozzáférést is elősegíti.

Az uniós forrásból többek között járdaszegélyek lekerekítésére, fogyatékos személyeket szállító gépkocsik számára fenntartott parkolóhelyek kialakítására, a főbejárat megközelíthetőségének biztosítására állandó rámpával vagy gépi emelővel, automata ajtónyitó beépítésére, a küszöbök süllyesztésére, akadálymentes mosdók, öltözők kialakítására lehet pályázni. A fizikai átalakítás mellett a telekommunikációs és információs rendszerek átalakítására is igényelhető uniós pénz, hogy azokat a fogyatékossággal élő személyek is használhassák.   

Pályázatot nyújthat be:

1. a Magyar Köztársaság valamennyi minisztériuma, továbbá az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, a Magyar Köztársaság valamennyi bírósága, a Magyar Köztársaság Ügyészsége, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia,

2. az 1. pontban felsorolt szervek által alapított, illetve felügyeletük alatt álló költségvetési szervek, és azok önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egységei;

3. az 1. pontban felsorolt szervek fenntartásában működő egyéb intézmények,

amelyek közszolgáltatást nyújtanak és ügyfélszolgálatot működtetnek.

A támogatás mértéke Egyszintes épületek esetén maximum 15 millió, többszintes épületek esetén maximum 30 millió forint vissza nem térítendő támogatás lehet.

A pályázatokat 2007. december 9-től  2008. február 29-ig lehet benyújtani.

A többi régió számára elérhető pályázatok az év végén, illetve 2008-ban jelennek meg.

Pályázati dokumentáció »

A pályázat meghirdetése: 2007.09.04.
A pályázatok beadási határideje: 2008.02.29.
A pályázatok benyújtásának helye: 1385 Budapest, Pf./Rb. 818.


Új Magyarország Fejlesztési Terv logo ESZA Kht. logo

Impresszum Adatvédelem Technikai ajánlások Jogi nyilatkozat

A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával készült.