ESZA Kht. logo
Kezdőoldal EMIR EPER NCA Oldaltérkép Keresés
English version
ESZA KHT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Üvegzseb
UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer

NFÜ Központi Contact Center
Információs Kék Szám:
06 (40) 638-638
06 (40) nfu-nfu
E-mail: nfu@meh.hu »

EU-vonal:
06 (80) 382-004

A szervezet története

Az ESZA Kht.-t - az előcsatlakozási alapok lezárása és a Strukturális Alapok fogadására való felkészülés küszöbén - azért alapították, hogy elsősorban az Európai Szociális Alap által támogatott foglalkoztatási, oktatási- és nevelési célú programokat hajtsa végre a foglalkoztatás növelése és a gazdaság élénkítése érdekében. A Kht. 2000 októberében jött létre kizárólagos állami tulajdonú kiemelten közhasznú társaságként, az akkori minisztériumok együttműködésében (OM, GM, SZCSM). A szervezet alapításának célja egy olyan intézmény létrehozása volt, amely hazánk EU-csatlakozásáig ESZA-típusú Phare programokat hajt végre, majd a csatlakozást követően, az uniós programokban szerzett tapasztalatait felhasználva a Strukturális Alapok intézményrendszerében közreműködő szervezeti feladatokat lát el.

Az ESZA Kht. EDIS akkreditációja 2004-ben valósult meg, melynek eredményeként az EU által is elfogadott, legitim „végrehajtó ügynökséggé” vált, és már az Európai Bizottság előzetes jóváhagyása nélkül tudott döntést hozni a Phare programokat érintő ügyekben. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal által - szintén 2004-ben - végzett vizsgálatot követően alkalmasnak bizonyult arra, hogy szerepet kapjon a Strukturális Alapok fogadásában, megszerezve a „közreműködő szervezet” minősítést.

A szervezet fennállásának első hat évében több mint 55 milliárd Ft támogatást kezelt, 4600 beérkezett pályázat bírálatáért felelt, és 1700 támogatott projekt monitorozását bonyolította, illetve kezdte meg. A munkatársi létszám folyamatosan nőtt - 2006 végére 80 fő fölé -, miközben az egy munkavállalóra jutó támogatási összeg is lényegesen nagyobb lett.

2006 decemberére megtörtént a szervezet ISO minőségirányítási rendszer szerinti tanúsítása is, mely hozzájárult a folyamatok további fejlesztéséhez, a jobb minőségű szolgáltatások nyújtásához.

2007. január elsejével jelentősen bővült a szervezet által ellátandó feladatok köre. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatkezelő szervezeteként hazai pályázatok kezelését is ellátja. Ennek túlnyomó részét a Nemzeti Civil Alapprogram támogatási programjai adják. Az uniós támogatások terén a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretében az OM Alapkezelőtől és a Foglalkoztatási Hivataltól vett át feladatokat. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) során pedig a Társadalmi Megújulás (TÁMOP), a Társadalmi Infrastruktúra (TIOP) és a Közép Magyarországi (KMOP) Operatív Programokban tölt be közreműködői szerepet, részt vállalva a foglalkoztatási, szociális, felnőttképzési, szakképzési intézkedések megvalósításában.

A számos új feladatok átvétele alapjaiban érintette a szervezeti struktúrát, az addigi folyamatokat. A 2006 végi 80 főhöz képest jelenleg közel 500 tapasztalt, szakképzett munkatárssal rendelkezik az ESZA Kht. Többek között ez is a szervezet folyamatos fejlesztését igényli, amely a működés hatékonyságát és a szolgáltatások minőségének jelentős javulását is szolgálja.

Archívum Hasznos linkek Technikai ajánlások Adatvédelmi nyilatkozat Impresszum

Új Magyarország Fejlesztési Terv logo Magyarország.hu logo

Szociális és Családügyi Minisztérium logo

Nemzeti Civil Alapprogram logo

Mobilitás logo

EPER pályázatkezelô rendszer logo

© 2019 ESZA Kht.