ESZA Kht. logo
Kezdőoldal EMIR EPER NCA Oldaltérkép Keresés
English version
ESZA KHT.
A szervezetről
Elérhetőségeink
Rendezvények
Állásajánlatok (0)
Hírlevél
Üvegzseb
UNIÓS PROGRAMOK
Hírek
Az uniós támogatáspolitika
Pályázatok
Jogszabályok, dokumentumok
Gyakran ismétlődő kérdések
HAZAI PROGRAMOK
Hírek
Pályázati felhíváskereső
Pályázati projektkereső
Partnerkereső
Dokumentumok
Fórum
Gyakran ismétlődő kérdések
Internetes pályázatkezelő
  rendszer

NFÜ Központi Contact Center
Információs Kék Szám:
06 (40) 638-638
06 (40) nfu-nfu
E-mail: nfu@meh.hu »

EU-vonal:
06 (80) 382-004

Mi az a Közreműködő Szervezet (KSZ)?

Az operatív programok lebonyolításához kapcsolódó feladatok jelentős részét az irányító hatóságok – amennyiben egy adott prioritás/intézkedés végrehajtása során alkalmaznak közreműködő szervezetet – a KSZ-re delegálják. A közreműködő szervezeteket az irányító hatóságokat integráló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség választja ki egy minősítési eljárás során. A feladatok tényleges delegálásának feltétele, hogy a közreműködő szervezet a minősítés során a feladat elvégzéséhez szükséges erőforrások, szervezeti feltételek és szakmai kompetenciák meglétéről bizonyítottan számot adjon.

Az IH a programokkal kapcsolatban ellátja a KSZ-ek szakmai felügyeletét. Az egyértelműség és számon kérhetőség érdekében egy-egy prioritás (központi program vagy pályázat) teljes végrehajtási folyamatának lebonyolítása egyetlen közreműködő szervezet feladatkörébe tartozik. A végrehajtás hatékonyságának biztosítása érdekében a közreműködő szervezetek teljesítményét rendszeresen értékelik.

A közreműködő szervezetek feladatait az intézményrendszerről szóló magyar jogszabály rögzíti, a feladatok részletezését, ellátásának módját és a finanszírozási feltételeket az IH és a közreműködő szervezet között létrejött feladat-ellátási szerződés rögzíti.

A közreműködő szervezetek feladatai közé tartozik többek között a központi projektek lebonyolítása, a pályázatok érkeztetése, értékelése, a döntés-előkészítés, a szerződéskötés, illetve módosítás, a nyomon követés, az ellenőrzés, a szabálytalanságok jelentése; az elszámolások és kifizetések, illetve az azokhoz kapcsolódó feladatok, valamint a projektzárás is.

Archívum Hasznos linkek Technikai ajánlások Adatvédelmi nyilatkozat Impresszum

Új Magyarország Fejlesztési Terv logo Magyarország.hu logo

Szociális és Családügyi Minisztérium logo

Nemzeti Civil Alapprogram logo

Mobilitás logo

EPER pályázatkezelô rendszer logo

© 2019 ESZA Kht.